Jednorázove alebo pratelné podložky?

Pokiaľ ide o zvládanie inkontinencie, môže byť ťažké rozhodnúť sa, ktoré produkty na inkontinenciu budú pre nás a naše rodiny najlepšie. Pre niekoho sú vodeodolné vložky do postele skvelým doplnkom k bežnému sortimentu inkontinenčných produktov na trhu.

Nižšie uvádzame niektoré z veľkých výhod používania nepremokavých posteľných obliečok a tiež ponúkame niekoľko rád pri výbere jednorazovej alebo umývateľnej posteľnej bielizne.

Cestovanie s istotou


Opakovane použiteľné aj jednorazové nepremokavé posteľné obliečky sú praktické veci, ktoré by ste mali mať na cestách.

Pri osobnej hygiene je predsa každý rád diskrétny. Takže, ak máte obavy zo znečistenia obliečok počas nočných pobytov mimo domova, určite si nejaké zoberte so sebou.

Možno zistíte, že jednorazové vodeodolné vložky sú vhodnejšie na krátke cesty a prenocovanie, pretože sa pohodlne zložia, aby sa zmestili do väčšiny odpadkových košov.

Alternatívne na cesty, ktoré si vyžadujú lety alebo dlhší pobyt v jednom ubytovaní, môže byť úspornejšie zabaliť umývateľnú nepremokavú posteľnú bielizeň. Odporúčame vám kontaktovať svojho hostiteľa a zistiť, či by vám mohol pomôcť s praním posteľnej bielizne počas vášho pobytu.

Uvoľnite sa a nájdite pohodlie


Ak ste niekto, kto má tendenciu tráviť čas nosením vložiek alebo nohavičiek ako súčasť svojej každodennej inkontinenčnej rutiny, môže byť fajn dať si pauzu. Použitie nepremokavej posteľnej bielizne vám môže poskytnúť o niečo viac slobody počas spánku bez toho, aby ste ohrozili vaše pohodlie.

Väčšina značiek obsahuje superabsorpčné materiály – časy posteľných obliečok s plastovou zadnou stranou sú preč. A čo viac, niektoré vodotesné vložky do postele ponúkajú extra odpruženie, takže si dokonca môžete užiť túto ďalšiu vrstvu na vašej bežnej posteľnej bielizni.

A ak sa rozhodnete pre opakovane použiteľné nepremokavé plachty, môžete ich jednoducho začleniť do svojich aktuálnych možností posteľnej bielizne s rôznymi farbami a štýlmi, z ktorých si môžete vybrať – budú presne ladiť.

Spite zdravo


Nepremokavé posteľné obliečky môžu byť skvelou alternatívou k iným inkontinenčným produktom, ako sú nohavice alebo návliečky, ktorých prebaľovanie počas noci môže byť dosť rušivé. Sú tiež dobrou voľbou pre tých, ktorí nemusia byť schopní používať iné produkty z dôvodu osobných okolností, ako je napríklad tehotenstvo.

Ak sa staráte o milovaného človeka, ktorý trpí inkontinenciou, a chcete pomôcť svojmu milovanému udržať sa v suchu, vodeodolné vložky do postieľky sú skvelým prostriedkom na udržanie priestoru na spanie v suchu bez toho, aby ste museli v prípade potreby prezliekať veľa fyzického kontaktu s používateľom.

Pre ľudí trpiacich nočnou neurózou (nočné nočné pomočovanie) môže byť používanie nepremokavých posteľných plachiet tiež oveľa menej skľučujúcim prostriedkom na zvládnutie inkontinencie, pretože ich používanie je diskrétne.

Vodotesná podstielka môže tiež zmierniť obavy z úniku, ku ktorému môže dôjsť pri iných výrobkoch, pre tých, ktorých príznaky sú obzvlášť závažné.

Predĺžte životnosť vašej posteľnej bielizne
Ako je uvedené vyššie, niektoré inkontinenčné výrobky nie vždy chránia pred úplným únikom tekutiny počas noci; najmä preto, že niektorí z nás majú tendenciu sa počas spánku veľa pohybovať.

Podobne ako niektoré krátke vložky, mnohé podložky do postele sú k dispozícii s krídelkami, ktoré vám umožňujú zasunúť ich priamo pod obe strany matraca a chrániť váš matrac zo všetkých strán pred akoukoľvek vlhkosťou.

Navyše, nepremokavé posteľné plachty sa dodávajú v rôznych tvaroch a veľkostiach – takže budú fungovať so všetkými typmi obliečok na mieru a voľnými plachtami a veľkosťami matracov.

Mali by ste sa rozhodnúť pre opakovane použiteľné nepremokavé posteľné plachty alebo jednorazové?
Ako môžete vidieť z niektorých vyššie uvedených scenárov, to, či sa rozhodnete pre jednorazové alebo opakovane použiteľné vložky do postele, závisí do veľkej miery na osobnom výbere.

Opakovane použiteľné nepremokavé posteľné obliečky

Umývateľné nepremokavé posteľné obliečky sú navrhnuté s ohľadom na dlhú životnosť. Väčšina značiek vám ponúkne pohodlný, odolný materiál, ktorý vydrží a ľahko sa udržiava.

Keďže sú opakovane použiteľné, sú tiež oveľa ekologickejšie a z dlhodobého hľadiska majú lepšiu hodnotu za peniaze.

Jedinou nevýhodou umývateľnej posteľnej bielizne je, že si vyžaduje námahu opakovaného čistenia, čo pre niektorých nemusí byť vždy dostupné.

Jednorazové nepremokavé posteľné obliečky majú určite svoje využitie.

Ako je uvedené vyššie, môžu byť skvelé pre tých, ktorí ich nemusia používať dlhší čas. Tam, kde trvalá investícia nemusí byť potrebná – ako napríklad tí, ktorí trpia inkontinenciou v dôsledku tehotenstva alebo majú dočasné vedľajšie účinky v dôsledku liekov alebo chirurgického zákroku.

Vyššie sme tiež poznamenali, že jednorazové vodotesné vložky do postele môžu byť tiež vynikajúcim cestovateľským základom.

A čo viac, jednorazové posteľné vložky odstraňujú prácu pri opakovanom umývaní svojich náprotivkov a pre niektorých môžu byť považované za diskrétnejšiu možnosť.